اعلام آمادگی بانک جهانی بر از سرگیری پروژه کاسا یک هزار در افغانستان
کاسا یکهزار؛ یکی از زیرساختهای مهم بازار برق آسیای مرکزی و جنوبی که قرار است برق تاجیکستان و قرقیزستان را از طریق خاک افغانستان به پاکستان انتقال دهد. پروژه که کار عملی آن حدود 2 سال پیش متوقف شد.
شرکت برشنا اعلام کرده، که پس از گفتگوهای مفصل با بانک جهانی، قرار است کار عملی این پروژه بهزودی آغاز شود. به گفته سخنگوی برشنا، پس از گفتگوهای مفصل با بانک جهانی این بانک موافقت کرده که بهزودی کار پروژه کاسا یکهزار در افغانستان از سر گرفته شود.
حکمتالله میوندی، سخنگوی برشنا گفته، طالبان در افغانستان برای تطبیق این پروژه متعهد و آماده همکاری است. کاسا یکهزار یک پروژه منطقهای است که با تکمیل شدن آن افغانستان سالانه در کنار حق ترانزیت 300 میگاوات برق نیز بدست میآورد.
سخنگوی شرکت برشنا همچنان گفته، از شرکتهای که در تطبیق این پروژه همکار بودند نیز دعوت شده که در پرتو تعهدات بانک جهانی دوباره کارهای مقدماتی این پروژه را آغاز کنند. پروژه که افغانستان از رهگذر حق ترانزیت سالانه میتواند 7 میلیون دالر به دست بیاورد.
ظرفیت انتقال برق کاسا یکهزار معادل 1300 میگاوات برق است که هزینه آن بیش از یک میلیارد دالر برآورده شده. قرار است نیمی از این پول را بانک جهانی تأمین کند. پروژه مهم منطقهای که برای افغانستان از اهمیت خاصی برخوردار است و بهگفته کارشناسان حکومت افغانستان باید به بهترین شکل ممکن از آن بهره ببرد.
تاسیسات پروژۀ کاسا یکهزار در افغانستان از بندر شیرخان کندز الی تورخم ننگرهار به طول 580 کیلومتر تکمیل میشود. پروژه که افغانستان سالانه در کنار حق ترانزیت 300 میگاوات برق نیز به دست خواهد آورد.