مولانا فضل الرحمن، روحانی پاکستانی هفته آینده به دعوت طالبان به کابل سفر می کند.
مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان، روز دوشنبه گفت که هفته آینده به دعوت طالبان به کابل سفر خواهد کرد.
رحمان گفت که هدف از این سفر بهبود روابط میان طالبان و پاکستان و ایجاد اعتماد میان دو کشور است.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در ولسوالی دیر اسماعیل خان ولایت خیبر پختونخوا به خبرنگاران گفت که سفیر طالبان به خانه اش آمده و رسما از او برای سفر به افغانستان دعوت کرده است. اما این سفر به دلیل برگزاری انتخابات در پاکستان به تعویق افتاد.
رحمان، که به طالبان نزدیک است، گفت که افغانستان و پاکستان دارای مذهب، قومیت و فرهنگ یکسان هستند. او گفت که برای پایان دادن به بی اعتمادی بین طالبان و پاکستان به کابل سفر می کند.
این سفر گامی مهم در جهت بهبود روابط دو کشور تلقی می شود. رحمان یک شخصیت قدرتمند در پاکستان است و سفر او می تواند به ایجاد اعتماد بین طالبان و دولت پاکستان کمک کند.
طالبان از زمان تسلط پاکستان بر افغانستان در ماه اوت 2021 تلاش کرده است روابط خود را با پاکستان بهبود بخشد. این دو کشور سابقه همکاری طولانی دارند، اما روابط در سال های اخیر تیره شده است.
دولت پاکستان نگران سوابق حقوق بشری طالبان و روابط آن با گروه های تروریستی است. با این حال، پاکستان برای جلوگیری از گسترش بی ثباتی در مرزهای خود به افغانستان نیز نیاز دارد که باثبات و امن باشد.
پس از سفر رحمان، دیدارهای بلندپایه دیگری میان طالبان و پاکستان وجود دارد. انتظار می رود دو کشور در مورد موضوعات مختلف از جمله همکاری های امنیتی، تجاری و اقتصادی گفتگو کنند.