ریاض در افغانستان یک بیمارستان و ۱۰۰ ‘مدرسه اسلامی’ میسازد

سفیر عربستان سعودی در کابل، پایتخت افغانستان، گفته که بیمارستانی با هزینه ۳۰ میلیون دلار در شهر کابل ساخته میشود. وی در دیدار با فضل هادی مسلمیار، رئیس مجلس سنای افغانستان همچنین از ۳۵ برنامه توسعهای و طرح تاسیس “۱۰۰ مدرسه دینی” خبر داده است.
جسیم محمدالخالدی، سفیر عربستان سعودی افزوده که کار اجرایی ساخت “دانشگاه بینالمللی اسلامی افغانستان” در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان هم آغاز خواهد شد. جسیم محمدالخالدی همچنین وعده به کمک ۲۰۰ میلیون ریال سعودی به افغانستان در راستای مبارزه با کرونا داده است.
عربستان از گذشته رابطه سابقهدار و عمیقی با “مجاهدین افغان” داشته است که در دهه هشتاد میلادی علیه حکومت تحت حمایت اتحاد جماهیر شوروی میجنگیدند.
با روی کار آمدن گروه طالبان و کنترل کابل از سوی این گروه، عربستان در کنار پاکستان و امارات متحده عربی، تنها سه کشوری بودند که حاکمیت طالبان را در افغانستان به رسمیت شناختند و سفارت هایشانرا در کابل گشودند.
ترویج اندیشههای تندروانه اسلامی در مدرسه های بیرون از افغانستان در سال های پسین از نگرانی اصلی دولت افغانستان بوده است.
در حال حاضر هزاران دانش آموز امور دینی افغان در مدرسه های مذهبی پاکستان درس میخوانند.
برآورد میشود که هم اکنون هزاران مدرسه مذهبی در پاکستان فعالیت دارد که بیش از دو میلیون طلبه را تحت آموزش دارند.
در سالهای گذشته دولت افغانستان مدارس مذهبی در پاکستان را خاستگاه گروه طالبان میخواند. بسیاری از رهبران این گروه از جمله ملا محمد عمر، رهبر پیشین طالبان در مدرسه های مذهبی پاکستان آموزش دیدهاند.
در برخی مناطق پاکستان و افغانستان مدارس مذهبی، تنها نهادهایی هستند که کودکان خانوادههای فقیر میتوانند برای تحصیل به آنجا بروند.
سفیر عربستان سعودی در کابل خاطرنشان کرده است که کشورش علاقهمندی ویژه به ختم جنگ در افغانستان دارد و در کنار آن آماده همکاری در بخش توسعه است.
در این نشست آقای مسلمیار گفته است سهم زائران حج برای افغانستان سالانه حدود ۳۰ هزار تن است و توقع میرود این رقم در سالهای بعدی به ۵۰ هزار تن افزایش یابد.
سفیر عربستان سعودی وعده کرده است که سهم افغانستان از زیران حج در سال آینده افزایش خواهد یافت.
دولت عربستان امسال برای سفر زائران حج به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ممنوعیت وضع کرده است.